×
Home Nieuws Team Uurrooster Praktijkinfo Wachtdienst
Praktijk Vossensteert
Vossensteert 180 - 8310 Sint-Kruis
☰ Menu
Nieuws

Update agenda

De griep, net zoals vele andere virale infecties, heeft het land nog steeds stevig in zijn greep. De toegenomen drukte kan ervoor zorgen dat u voor niet-dringende problemen wat later dan gewoonlijk een afspraak kan maken.

Wist u trouwens dat wij als huisarts heel weinig kunnen doen bij virale infecties? Met de vrij verkrijgbare medicatie uit de apotheek (Dafalgan, Ibuprofen, neussprays, ...) kan u meestal zonder ons de ziekte uitzweten.

18/02/2018 - Yen Deledicque

Gelukkig nieuwjaar!

Wij wensen al onze patiënten een gelukkig en gezond 2018 toe! Hoewel u steeds welkom bent, hopen wij dat u ons dit jaar zo weinig mogelijk nodig zal hebben!

Het nieuwe jaar brengt een kleine wijziging van de tarieven met zich mee. Het ereloon voor een gewone consultatie zal vanaf nu € 25,50 zijn. Ook de avondconsultaties, technische prestaties en wachtdienstconsulten worden licht gewijzigd. U moet zelf echter geen extra remgeld betalen. Op het einde van de rit kost een consultatie u dus slechts 4 euro (of 1 eur bij patiënten met het Omnio-statuut).

01/01/2018 - Yen Deledicque

Verkoudheden

Het seizoen van de verkoudheden is begonnen! Dit merken we dan ook aan de toenemende drukte in de praktijk. Wist u dat een simpele verkoudheid gewoon thuis kan behandeld worden? Mits de juiste hulpmiddelen kan u ook gewoon blijven doorwerken.

Klik op de onderstaande link om wat handige informatie over verkoudheden te lezen:

Informatiefolder verkoudheid

17/11/2017 - Yen Deledicque

Wachttijd afspraken

Beste patiënten,

Door een tijdelijk sterk toegenomen drukte in de praktijk is het mogelijk dat uw afspraak iets later dan gewoonlijk geboekt wordt. Dit is hoofdzakelijk zo voor de niet-dringende zaken en consultaties voor administratieve verrichtingen. Voor dringende zaken doen wij er uiteraard alles aan om u zo snel mogelijk te kunnen helpen.

Wij danken u voor uw begrip.

16/11/2017 - Yen Deledicque

Griepvaccinaties!

De jaarlijkse vaccinatiecampagne is begonnen! Patiënten die dit wensen kunnen een afspraak maken om het griepvaccin te laten plaatsen, zeker bij risicogroepen raden we dit aan. Dit zijn patiënten vanaf 65 jaar en patiënten met belangrijke chronische aandoeningen zoals COPD, hartfalen, HIV, kanker, ...

Het griepvaccin is verkrijgbaar bij uw apotheek. Het voorschrift kan u bij ons in de praktijk verkrijgen.

Er heerst nog wat onduidelijkheid over het doel van het vaccin. Het vaccin is bedoeld om risicopatiënten te beschermen tegen de mogelijk dodelijke complicaties die het influenzavirus (het griepvirus) kan veroorzaken. Het vaccin zelf zal u niet ziek maken! Dit is namelijk een geïnactiveerd ('dood') virus, waarmee uw immuunsysteem geactiveerd wordt.

Neem geen risico, laat u vaccineren!

17/10/2017 - Yen Deledicque